Wij brengen gemiddeld 90% van onze tijd binnen door en in steeds beter geïsoleerde
woningen.

De regie in eigen handen.
Neem contact op met een van onze meesters.
Spreek een meester

Wij staan garant voor

De beste oplossing

Onze technische adviseurs komen ter plaatse en houden alle opties open. Bieden jou de oplossing op basis van jouw wensen en behoeftes en de mogelijkheden.

Kwaliteit

Wij werken alleen met A-kwaliteit producten en garantievoorwaarden. Onze monteurs zijn ervaren en volgens de gestelde normen opgeleid.

Levering

Toekomstgericht, innovatief, kwaliteit en veiligheid. Wij gaan altijd voor de optimale oplossing en nemen jou mee in het traject van aanvraag tot oplevering.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Om te verwarmen en warm water te gebruiken op een duurzame manier zijn slimme, zuinige en milieuvriendelijke installaties nodig.Een goed voorbeeld hiervan is de warmtepomp. Voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn is de warmtepomp interessant. Je haalt hiermee de energienota flink naar beneden, je gaat de woning opwaarderen en je maakt minder gebruik van de fossiele brandstoffen en dat is natuurlijk goed voor het milieu. Maar alles begint met vakkundig advies!

Wat is en doet een warmtepomp?

Een warmtepompsysteem is een installatie dat voor verwarmingen warm water zorgt op een duurzame manier. Warmtepompsystemen brengen de warmte uit de lucht, bodem of een andere duurzame warmtebron naar een hogere temperatuur om deze te gebruiken om de ruimtes in uw woning te verwarmen. Bij een volledig elektrisch warmtepompsystemen bent u niet afhankelijk van een CV-ketel en kunt u volledig van het gas af. Bijeen hybride warmtepompsysteem werkt de warmtepomp samen met een cv-ketel. De warmtepomp levert dan het grootste deel van het jaar de verwarming en de cv-ketel helpt alleen mee op koude dagen en om warm water te maken.

Waarom een warmtepomp?

Zoals met vele andere duurzame maatregelen zijn er twee belangrijke redenen om voor een warmtepomp te kiezen:besparen op de maandelijkse energielasten en het milieu.

Het systeem zorgt voor een flinke besparing op gas, dit kan oplopen tot 70%. Dit betekent een stuk minder CO2-uitstoot en een lagere gasrekening. Ook kan zoals ook bij andere duurzame maatregelen de warmtepomp het energielabel van de woning verbeteren, wat weer invloed heeft op de waardevan het huis. Door de subsidieregelingen voor warmtepompen, is de investering uiteindelijk een stuk lager en heeft u deze vaak binnen een aantal jaar alweer terugverdiend.

Hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Met een hybride warmtepompsysteem wordt de warmtepomp de hoofdleverancier van de verwarming in het huis. De cv-ketel biedt ondersteuning mocht het buiten te koud zijn bij het leveren van warm water. Met dit hybride warmtepompsysteem bespaart u tot 70 procent op het verbruik van gasvoor verwarming. Maar u heeft wel nog steeds een gasaansluiting nodig. Eenalternatief voor een hybride warmtepompsysteem is de volledig elektrische warmtepomp, hiermee kunt u helemaal van het gas af. Beide systemen werken goed in combinatie met zonnepanelen.

Voordelen hybride warmtepomp

  • Besparing van gas tot 70%.
  • Minder CO2 uitstoot.
  • Gasverbruik omlaag dus ook de maanlasten
  • Subsidie op de warmtepomp tot bijna 40%.

Warmtepomp subsidie

De Rijksoverheid geeft tot 2030 subsidie op warmtepompen om duurzame verwarming te stimuleren. Met een warmtepompsysteem verwarmt u uw huis tegen lagere stookkosten en helpt u de uitstoot van CO2 verminderen.Het subsidiebedrag is afhankelijk van het type en het vermogen maak kan oplopen tot € 2.700,00.

Installatie, is mijn huis klaar vooreen warmtepomp aansluiting?

Voordat we een warmtepomp kunnen installeren, moeten we bekijken of de woning er klaar voor is. Een warmtepomp is dan wel een zeer rendabele en slimme manier om uw huis duurzamer te maken maar we kunnen hem niet zomaar in elke woning plaatsen. Afhankelijk van eenaantal zaken zoals bijv. isolatie van de woning kan de keuze voor een warmtepompsysteem gemaakt worden.

Onderhoud warmtepomp

We weten allemaal dat een warmtepomp niet veel, maar wel onderhoud nodig heeft om het optimale rendement te halen. Daarom is periodiek onderhoud, zoals ook bij de CV - installatie essentieel om eengoed en natuurlijk energiezuinig werkend systeem te hebben en te houden.Daarnaast is terugkerend onderhoud hét moment om eventuele problemen vroegtijdig te spotten. Door het warmtepompsysteem goed te onderhouden, worden problemen vroegtijdig gezien en voorkomt u problemen. Kies daarom ook voorde warmtepomp onderhoudsservice.

Onderhoudscontract voor uw warmtepomp

Met een onderhoudscontract krijgt uw warmtepomp één keer per jaar controle en waar nodig onderhoud. Zijn er storingen? Dan komen wij zonder voorrijkosten. Eerst keuren we uw warmtepomp. Bij hybride warmtepompsystemen sluiten we een basisabonnement.

Volborg zorgt voor 40% minder energiekosten voor onze organisatie. Dankzij de pro-actieve houding en goede oplossingen!

Bennie Steen

Volborg verzorgt onze verduurzaamheding van start tot onderhoud. De pro-actieve houding en goede oplossingen zorgen voor 40% minder energiekosten voor onze organisatie.

Bennie Blok

Warmtepompen voor iedereen

Neem contact op met een van onze meesters
Bedankt! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.